Шуменската библиотека закрива работилницата за изкуство с детски празник

Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ ще закрие XV Детска работилница за изкуство с традиционно детско парти. То ще се състои на 30 юли, петък, от 10.00 часа на откритата западна тераса на библиотеката. На празника ще бъдат обявени и отличените в конкурса за детска рисунка „Приключения под водата“, посветен на Световния ден на океаните – 8 юни.

В рамките на работилницата за изкуство през това лято шуменските деца участваха в девет клуба и ателиета. Сред тях са традиционно организираните ателие за декупаж и клубовете „Млад полицай“, „Финансова грамотност“, „Роботко“, „Подводни морски приключения“ и „Първа долекарска помощ“. Малчуганите имаха възможност да се включат и в новите занимания по интереси, които предложиха клубовете „Народни танци“, „Горско училище“ и „Археология“.

XV Детска работилница за изкуство се реализира в партньорство с Областната дирекция на МВР – Шумен, Дирекцията на ПП „Шуменско плато“, „Аквариуми и терариуми“ ЕООД, БЧК – Шумен, ТК „Задявка“, ТК „Шумналии“ и ЦПЛР – ОДК „Анастас Стоянов“.

Skip to content