Фотографският пленер „Шумен – познат и непознат“ ще се проведе онлайн

Третото издание на Националния пленер по фотография „Шумен – познат и непознат“ ще се състои онлайн заради епидемичната обстановка в цялата страна. Пленерът няма определена тематична или жанрова насоченост, затова участниците имат възможност да запечатат в обективите си емоционални мигове от живота в града, познати и непознати места, улици и хора, за да реализират творческите си идеи.

Според новия формат желаещите да участват трябва да изпратят портфолио с пет свои кадъра и творческа автобиография на имейл адрес photo5.6@mail.bg в срок до 31 юли. Получени кандидатури след тази дата няма да бъдат разглеждани. Комисия от изявени шуменски фотографи – Ивайло Сакелариев, Красимир Кънев и Кирил Панайотов, както и Галина Илиева, експерт в отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ към Община Шумен ще избере осем фотографи за участие в тазгодишното издание на пленера.

Кандидатите, които са одобрени, ще бъдат уведомени на имейл адрес, а до 15 август трябва да потвърдят участието си. След изтичане на обявения срок мястото на непотвърдил участник се заема от първия кандидат в списъка с резерви. Фотографите ще разполагат с един месец, за да заснемат свои кадри от различни места в Шумен и околността. В срок до 20 септември участниците трябва да изпратят три водещи и до седем допълнителни снимки на имейл адрес photo5.6@mail.bg. След приключване на фотографския пленер най-добрите кадри ще бъдат показани в изложба.

Подробна информация за правилата и организацията за провеждане на пленера е достъпна на сайта на Община Шумен в раздел „Култура, младежки дейности и спорт“ – секция „Култура“.