Община Шумен въвежда временни противоепидемични мерки

Във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев (РД-1-393/09.07.2020г.) кметът на община Шумен Любомир Христов въвежда временни противоепидемични мерки на територията на общината, считано от 10 до 15 юли 2020 г.

В заповедта на кмета (РД-25-1407/09.07.2020г.) се посочва, че всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито трябва да се провеждат без публика.

Не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито. Посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на открито се допуска при заетост на местата до 50 % от общия им капацитет и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Не се разрешават групови празненства с присъствие над 30 човека на открито и на закрито (в т.ч сватби, балове, кръщенета и други празненства), като се организират при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

От администрацията призовават гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки за ограничаване на риска от разпространение на COVID-19 на територията на общината. Оттам напомнят, че извънредната епидемична обстановка заради коронавируса е удължена до края на месец юли.

Skip to content