Гласуване с подвижна кутия от избиратели под карантина и хора с увреждания

Във връзка с втория тур на изборите за президент и вицепрезидент, който ще се проведе тази неделя, 21 ноември 2021 г., от Община Шумен информират гражданите под задължителна карантина или изолация, които са били включени в избирателните списъци на 14 ноември, че не е необходимо да подават отново заявления за балотажа. Те ще бъдат включени автоматично в списъците за гласуване на 21 ноември, ако карантината им продължава и в изборния ден.

От администрацията съобщават още, че поставените под задължителна карантина или изолация след 14 ноември, които желаят да гласуват тази неделя, могат да подават заявления, включително и в деня на изборите – 21 ноември. Те ще бъдат включени в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия, ако на територията на населеното място, в което са карантинирани, има образувани подвижни избирателни секции.

Хората с трайни увреждания, които отново желаят да упражнят правото си на глас на балотажа в неделя, също няма нужда да подават нови заявления. Всички избиратели, които са били включени в избирателните списъци за изборите, проведени на 14 ноември, ще бъдат добавени и в списъците за втория тур на 21 ноември.

Skip to content