Монтираха коледната украса в Шумен

Приключва поставянето на украсата, която ще радва шуменци и гостите на града по време на коледно-новогодишните празници. Светлинни елементи вече са сложени по булевардите „Славянски“, „Симеон Велики“ и „Велики Преслав“, по пешеходната зона в централната градска част, в района на зала „Арена Шумен“, както и на други места в града. През следващите дни ще бъдат монтирани коледната елха и детският кът пред сградата на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“.

Коледните светлини ще бъдат запалени на 1 декември. По същото време небето над града ще бъде озарено от цветна заря, която ще постави символично началото на най-светлите празници. На 1 декември ще заработи и традиционният коледен базар. По пешеходната зона в близост до театъра ще бъдат поставени пет дървени къщички, в които ще се предлагат лакомства, вкусни изкушения за малки и големи, коледни играчки и подаръци, сребърни накити и сувенири.

Заради усложенената епидемична обстановка и въведените ограничения и тази година в Шумен няма да има общоградско тържество и празнична програма в деня на запалването на коледните светлини.

Skip to content