Гласуване с подвижна кутия за карантинирани лица

73 заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия от хора, които са поставени под карантина или са на домашно лечение от COVID-19, са подадени в Община Шумен до изтичане на крайния срок 31 март. На базата на получените заявления ще бъдат сформирани и необходимият брой мобилни секции.

На територията на МБАЛ – Шумен ще бъдат разкрити допълнително други две секции за пациенти, които се лекуват от коронавируса в болницата, и още една за желаещите от останалите отделения да упражнят правото си на глас на 4 април. По една секция ще има в Държавната психиатрична болница в село Царев брод и в следствения  арест.

За парламентарните избори в неделя в Шумен са създадени и три подвижни избирателни секции за хора с увреждания.

От общинската администрация информират, че са осигурени необходимият брой ръкавици и предпазни маски, както за членовете на СИК, така и за граждани, които желаят да ги използват при гласуване. Закупени са достатъчно количества дезинфектанти, с които изборните помещения ще бъдат третирани в началото и в края на изборния ден, а също и по време на вота. Членовете на комисиите, които ще посещават домовете на карантинирани и болни от COVID-19, както и тези, които са в секциите на територията на МБАЛ-Шумен, ще получат защитни облекла, които да гарантират тяхната безопасност.

Разпределението на местата в подвижните секционни избирателни комисии е направено пропорционално според представителството на партиите и коалициите в досегашното Народно събрание.

Skip to content