Хор „Родни звуци“ с концерт в Европейската столица на културата

Смесеният хор ”Родни звуци” към Народно читалище ”Добри Войников-1856” изнесе съвместен концерт с камерен хор ”Иван Спасов” в залата на археологичния комплекс ”Малката базилика” в Пловдив. Събитието бе част от богатата програма от културни събития в рамките на инициативата Пловдив – ”Европейска столица на културата” 2019. Гостуването се осъществи по покана на камения хор ”Иван Спасов“.

Пловдивчани и гости на града от всички краища на света имаха възможност да се насладят на изпълненията на двата хора в залата на Малката базилика. Събитието беше интересно за любителите на хоровото изкуство в Пловдив и поради факта, че смесен хор ”Родни звуци” не се е изявявал повече от 50 години на пловдивска сцена. Под диригентството на Христо Атанасов шуменският хор с корепетитор Жанета Кацарова представи пред пловдивската публика разнообразен репертоар с произведения от различни стилове и епохи.

Концертът завърши с бурни аплодисменти на публиката и пожелания за продължение на доброто сътрудничество между двата хора и нови успешни съвместни проекти. Събитието се осъществи с подкрепата на общинския фонд „Култура“ и Народното читалище ”Добри Войников-1856”.