Игри и атракции в Градската градина за Деня на детето

Празнична програма с различни забавления и игри на открито по повод 1 юни – Международния ден на детето организират Община Шумен, ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ и Ученическата спортна школа „Хан Крум“. И тази година ще има специална томбола, в която са предвидени предметни награди за участниците в празника, а голямата награда ще бъде велосипед.

Празникът ще започне в 16.00 часа в Градската градина. Там ще бъдат разположени две игрални полета на обичаната настолна игра „Не се сърди, човече“. Деца и родители ще могат да играят заедно, изпълнявайки ролята на пионките, които „влизат“ и „излизат“ според правилата на играта. По централните алеи на парка най-малките жители на Шумен ще имат възможност да направят свои рисунки върху асфалта. Ще бъдат подредени и стативи, върху които малчуганите също ще могат да рисуват.

Общинският детски комплекс ще покани желаещите да се включат в ателиетата за редене на мозайки, апликации и изработване на маски, засаждане на цветя, както и за низане на гривни и гердани. Сцена на талантите ще събере всички, които могат да пеят, танцуват или рецитират. Децата от школата по дърворезба към ОДК-Шумен пък ще направят демонстрации по обработване, изрязване и оформяне на дървесината. Ще има и занимания по програмиране на игри и роботи с преподаватели от училището по програмиране „MindHub“. Представители на детския образователен център „Смарти Кидс“ ще привлекат вниманието на децата с различни образователни игри.

В празничната програма са включени и спортни игри, организирани от УСШ „Хан Крум“. По централната алея в Градската градина ще се проведат слаломи с тротинетки, ролери, дартс и състезание с велосипеди. На спортното игрище ще се състои турнир по футбол на малки врати, като участниците ще бъдат разпределени по възраст. Демонстрации по карате и бокс ще покажат представители на спортните клубове „Киокушин“ и „Шумен Груп“. По-късно, от 17.30 часа децата ще се забавляват с фокусника бате Асен и с анимационните герои Том и Джери, принцеса Елза, Скуби Ду и други.

Skip to content