Шуменската регионална библиотека с празнична програма за Международния ден на детето

Празнична програма с прожекции на анимационните филмчета „Пчеличката Мая“ от 9.30 часа, „Бебе Бос“ от 11.30 часа, „Щъркели“ от 13.30 часа и „Жълтурко“ от 15.30 часа и атрактивна разходка в библиотечните книгохранилища организира Детският отдел на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ на 1 юни – Международния ден на детето. В програмата е включена и инициативата „Библиотекар за един ден“, която дава възможност на децата да се запознаят с професията на библиотекаря и да се включат в неговата ежедневна работа. На 1 юни библиотеката предлага и безплатен читателски абонамент за децата до 7-годишна възраст.

В Деня на детето стартира и инициативата „Пътешествието на играчките“. Всяко дете, което е читател на библиотеката, може да заеме за месец една от плюшените играчки на детски отдел, да й прочете книжка и да я заведе на пътешествие – на море, планина, на село, на детската площадка, в градинката пред блока и навсякъде, където му хрумне, да публикува във фейсбук снимка от пътешествието на играчката и с прочетената й книжка, като отбележи при публикацията фейсбук страницата на детски отдел. Всяка от играчките е с логото на детския отдел, което следва да е видно на снимките. Идеята е да се популяризира фейсбук страницата на детския отдел и четенето като полезно и забавно занимание.

При спазване на всички противоепидемични мерки от 1 юни читателите на шуменската регионална библиотека – деца и възрастни ще имат достъп и до читателските места за ползване на интернет.

Skip to content