Кметът на Шумен награди първенците на Випуск 2021

На 24-ти май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност кметът Любомир Христов награди първенците на Випуск 2021. Тринайсет зрелостници от шуменските училища получиха медал с лента в цветовете на знамето на града и диплом за отличен успех и високи постижения през целия курс на обучение на празнична церемония по случай 24-ти май, която се състоя на площад „Кристал“.

Кметът поздрави абитуриентите за успехите в училище и им пожела да бъдат уверени в себе си. „Уважаеми девойки и младежи, днес е вашият ден. Имате повод да се гордеете с постигнатото до тук. Радвайте се на красотата на младостта си. Не се отказвайте и не спирайте да се борите с трудностите. Пожелавам ви успех. Уважаеми родители и преподаватели – тези деца са и ваши успехи. Продължавайте да ги подкрепяте“. Това каза Любомир Христов по време на тържеството и пожела „на добър час“ на зрелостниците.

За високи постижения при овладяване на знания и умения през целия курс на обучение бяха наградени:

Траяна Димитрова Янакиева, първенец на ПЕГ „Никола Вапцаров“, профил „Английски език с IІ чужд немски език“. С отлични постижения при овладяване на знания и умения в курса на обучение, с интереси в областта на физиката, графичния дизайн и волейбола. Постигнала впечатляващи успехи в олимпиади, състезания и форуми по български език и литература.

Иван Яворов Смиленов, възпитаник на ППМГ „Нанчо Попович“, профил „Природоматематически“. Изключително талантлив, с високи резултати като състезател по математика и информатика. Един от най-добрите програмисти за възрастта си в страната за последните няколко години.

Есил Нади Али, първенец на випуска на СУ „Васил Левски“, профил „Природоматематически“. През целия курс на обучение показва отличен успех. С разностранни интереси и постижения в областта на литературата, химията, волейбола и шаха.

Румяна Григорова Радева, завършва с отличен успех СУ „Йоан Екзарх Български“, профил „Хуманитарен“. През годините редовно участва в олимпиади по български език и литература, история и цивилизация, философия, география и икономика. С изявен афинитет към музиката и спорта, лауреат на международни певчески конкурси, с призови места в първенства по плуване.

Йоана Цветелинова Петрова, възпитаничка на СУ „Панайот Волов“, профил „Туризъм“. С отлични образователни резултати през целия курс на обучение. С интереси в областта на българския език и литературата, математиката и предприемачеството. По неин проект за Мадарския конник е изработен интериорен тапет в една от класните стаи на училището.

Андрей Димитров Димитров, първенец на випуска на СУ „Сава Доброплодни“, профил „Изкуства-изобразително изкуство“. Възпитаник на училището от първи до дванадесети клас, носител на множество награди като част танцов състав „Луди млади“. Многократно удостояван с призови места от състезания, турнири и конкурси по информационни технологии и изобразително изкуство.

Мари Азнив Такворян, отличена от СУ „Трайко Симеонов“, „Непрофилирана подготовка“. С организаторските си умения е активен участник във всички училищни и извънкласни дейности, неизменен водещ на училищни празници и състезания. Успешно сътрудничи с различни граждански и неправителствени организации и участва в проектни дейности.

Александър Иванов Делев, възпитаник на Професионалната гимназия по селско стопанство и хранителни технологии, професия „Агроеколог“, специалност „Агроекология“. Отговорен, изпълнителен и любознателен, активно се включва в организационния живот на училището, в училищни и извънкласни дейности. Печели трето място в Националното състезание „Млад фермер“.

Сима Валентинова Лукова, първенец на Професионалната гимназия по икономика, специалност „Оперативно счетоводство“. Активен участник в клуб „Дебати“ и представител на училището във форуми и състезания по дебати. Отличена с награда за представянето си в проект на Европейската комисия под мотото „Детективи на европейски проекти“ и завоювано второ място в националния конкурс на проекта.

Денис Исметов Мустафов, отличен от Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт, професия „Техник на компютърни системи“, специалност „Компютърна техника и технологии“. С отговорно отношение към учебния процес, инициативен и активен участник в извънкласни дейности, прояви и събития. Важен участник, съдия и оценител в програмата „Роботика за България“. През 2020 г. е отличен с наградата „Отличниците на България“.

Десислава Сашева Стефанова, възпитаничка на Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров“, професия „Ресторантьор“, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“. През целия курс на обучение е с отличен успех, активен участник в различни извънкласни инициативи. Десислава бе възпрепятствана да присъства на церемонията и ще получи допълнително своите отличия.

Никола́с Станиславов Братоев, първенец на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, специалност „Строителство и архитектура“. Капитан на отбора на училището, класирал се на второ място в Международното състезание за креативни умения „Спагети инженеринг“. Притежава отлични организационни умения и качества за работа в екип – творческо мислене, бързо вземане на ефективни решения, лоялност и толерантност.

Уфук Ахмедов Салиев, завършва с отличие Духовното училище “Нювваб“. С разностранни интереси и постижения в областта на спорта, математиката, природните науки и литературата. Активен участник в живота на училищната общност с изявени качества на лидер.

Skip to content