Връчиха наградите на Шумен за образование и наука

Кметът Любомир Христов и председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова връчиха наградите за постижения в областта на образованието и науката за 2020 година на специална церемония по случай 24-ти май, която се състоя на площад „Кристал“. За своя висок професионализъм, граждански принос, талант и значими успехи в просветното дело бяха отличени учители, ученици, студенти и изявени дейци в предучилищното, училищното, висшето образование и науката.

Наградата за „ученик на годината“ в хуманитарната и природоматематическата област получи Тонислав Троев от СУ „Панайот Волов“. Десислава Герчева, възпитаничка на ЦПЛР – ОДК „Анастас Стоянов“, е „ученик на годината“ в областта на изкуствата и спорта. Валентин Борисов, IV курс в специалност „Компютърна информатика“ на ШУ „Еп. Константин Преславски“ получи отличието за „студент в областта на природните, математическите и техническите науки“.

Мануела Недекова, главен учител в начален етап в СУ „Сава Доброплодни“ е „учител на годината“ в начална степен на обучение. Мадлена Станчева, старши учител по информатика и информационни технологии в СУ „Сава Доброплодни“ беше отличена в категорията „учител на годината“ в сферата на природните, математическите и техническите науки. Виолета Маразова, старши учител по история и цивилизации и гражданско образование в ППМГ „Нанчо Попович“ получи наградата за „учител на годината“ в сферата на хуманитарните науки.

Отличието за „принос в областта на природните, математически и технически науки“ беше присъдено на доц. д-р Сунай Ибрямов от Факултета по природни науки на ШУ „Еп. Константин Преславски“. В категорията „педагогически колектив в системата на предучилищното възпитание“ беше отличен педагогическият екип на ДГ „Изворче“. Професионалната гимназия по икономика получи наградата за „педагогически колектив в системата на училищното и извънучилищното образование“.

В празничната програма на пл. “Кристал” взеха участие деца от II ОУ „Д-р Петър Берон“, хор „Бодра песен“ и детският танцов ансамбъл „Веселяче“. По-късно вечерта, от 19.00 часа в зала „Арена Шумен“ ще бъде представен спектакълът „Тайната Българе“. Концертът на ансамбъл „Българе“ ще се проведе според изискванията за използване на 50% от капацитета на залата и при спазване на всички мерки за безопасност.

Skip to content