Кметът награди лауреатите в националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“

Любомир Христов връчи отличията на учениците от СУ „Сава Доброплодни“, които спечелиха специалната награда на кмета на Община Шумен в шестия национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“. На срещата присъства и Ивелина Иванова, зам.-директор по учебната дейност в СУ „Сава Доброплодни“.

Плакет и грамота в направление „Класическа музика“ получи Симеон Божилов с музикален инструмент – пиано. В направление „Народна музика“ наградата е за Мартин Ганчов с музикален инструмент – гайда. В направление „Изобразително изкуство“ носител на приза е Михаил Методиев, ученик в 7 клас.

Другите две награди бяха спечелени от участници от Каспичан и Търговище. В направление „Популярна музика“ лауреат е Марио Младенов, възпитаник на НЧ „Пробуда 1928“, гр. Каспичан. В направление „Надиграване“ наградата е за танцовия състав „Мисионис“ от Търговище.

Кметът Любомир Христов поздрави учениците за успешното представяне в конкурса. „Радостно е, че сред 470-те участници в тазгодишното издание на конкурса шуменски деца успяха да спечелят три от общо петте специални награди в отделните направления“, каза кметът. Той им пожела още много успехи занапред и да продължават да свирят, да рисуват и да се развиват, но най-вече винаги да правят това, което обичат.

Skip to content