Консултации за определяне на състава на подвижните секционни избирателни комисии

Консултации с участието на политически партии и коалиции за определяне на състава на подвижните секционни избирателни комисии за предстоящите избори за Народно събрание на 11 юли 2021 г. се проведоха днес в зала 363 на Община Шумен. На срещата присъстваха представители на Коалиция „ГЕРБ-СДС“, ПП „Има такъв народ“, Коалиция „БСП за България“, ПП „ДПС“, Коалиция „Демократична България – обединение“ и Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“.

Предвижда се на територията на община Шумен да бъдат образувани 9 подвижни СИК за избиратели, които са карантинирани и поставени под домашно лечение, каза кметът Любомир Христов. „Този брой обаче е условен и ще зависи от конкретната ситуация към момента на провеждане на изборите“, допълни Христов. Той уточни още, че подвижните СИК ще бъдат образувани според броя на настанените в лечебните заведения и подадените заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия.

По време на срещата бяха направени предложения за разпределение на членовете по партии и коалиции за участие в ПСИК, които ще бъдат утвърдени от Районната избирателна комисия – Шумен.

Skip to content