Концертът на духовия оркестър ще се проведе при стриктно спазване на мерките за безопасност

Във връзка с провеждането на юбилейния концерт на Градския духов оркестър „Михаил Биков“ организаторите отправят молба към гражданите, които ще бъдат част от публиката, да носят лични предпазни средства – защитни маски за лице. Входът е свободен.

Напомняме, че събитието ще се състои тази събота, на 10 октомври, от 18.30 часа в зала „Арена Шумен“. Създадена е необходимата организация за безопасност. Предвидени са два входа и два изхода на партера от южната страна на залата, където ще бъдат поставени и дезинфектанти. За публиката са осигурени 800 седящи места съгласно изискването за използване на 50% от общия капацитет. Столовете за зрителите ще бъдат разположени на разстояние 1,5 – до 2 метра един от друг.

От администрацията призовават гражданите да се съобразяват с указанията на служителите, които отговарят за организацията и провеждането на концерта, и да спазват въведените правила в извънредната епидемична обстановка.

Напомняме, че юбилейният концерт на Градския духов оркестър е посветен на 50-годишнината от основаването на състава. В програмата шуменските музиканти са подготвили маршове, филмови и популярни творби, народна музика и хора. Гост-солист е обоистът Ивайло Данаилов от Представителния духов оркестър на Военноморските сили. С две изпълнения в концерта ще участва и смесеният хор „Проф. Венета Вичева“, чийто диригент е също Христо Атанасов.

Skip to content