Хор „Бодра песен“ е включен в Световната хорова енциклопедия

Детският хор „Бодра песен“ с диригент Деница Узунова, пианист Жанета Кацарова и хормайстор Йорданка Илиева е включен в първия том на Световната хорова енциклопедия, която се издава от неправителствена организация от Литва. Това съобщи диригентът на хора Деница Узунова. В луксозното издание са описани успехите на 80 хора от 26 държави по света. Включени са и 77 биографии на диригентите на хоровите състави, както и 145 цветни снимки.

През тази година хорът постигна редица успехи, като само преди ден „Бодра песен“ получи най-високата оценка Лауреат Първа степен от XV-тия Международeн фестивал „Заедно в XXI век“. Фестивалът с конкурсен характер е проведен онлайн и с участието на над 300 колектива с 5000 участници от 39 държави. Детският хор „Бодра песен“ участва в него с двата си състава – Концертен и Подготвителен.

Хорът е удостоен и с признанието на Евразийския съвет на композиторите и музикалните дейци и получи специална грамота, подписана от председателя Андрей Батурин.

Диригентът Деница Узунова припомни и успеха на Далия Христова, една от хористките в „Бодра песе“, която завоюва Златен медал и Първа награда на Осмия фестивал „Шуменски есенни вечери“. Далия пее от 6 години в хора. Трудът и талантът се увенчават с успех, и то в категория с много широки граници,  казва ръководителят на състава.

Skip to content