Любомир Христов награди заслужили медици от Шумен

С връчване на годишната награда за заслужили медици на Община Шумен започна днешното заседание на Общинския съвет.

Председателят Красимир Минчев припомни, че със свое решение №252 от 29 октомври Общинският съвет утвърди носителя на наградата „Заслужил медицински колектив на Община Шумен“ за 2020-та година. Тогава общинските съветници единодушно подкрепиха предложението да бъде отличен колективът на инфекциозното отделение в МБАЛ – Шумен. Наградата тази година е под знака на пандемията от Ковид-19.

Кметът Любомир Христов връчи статуетка с лика на Свети Иван Рилски на ръководителя на отделението д-р Албена Костова и на старшата медицинска сестра Диана Димитрова. „Приемете това отличие като заслужено признание и оценка за работата на всички лекари, медицински сестри и целия персонал на отделението в борбата с пандемията. Поздравявам Ви за изключителния професионализъм в тези тежки времена, които промениха живота на всички. Благодаря Ви за усилията, за достойнството, с което носите огромната отговорност за живота и здравето на хората, за денонощната работа на първа линия, за всеотдайната грижа и човечност. Бих искал да Ви уверя, че всички ние ценим Вашия труд и отдаденост. Знаем, че въпреки изтощението и умората започвате с вяра и надежда всяко ново дежурство“, каза Христов. Зам.-кметът по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова връчи специалния диплом на Общинския съвет „Заслужил медицински колектив на Община Шумен“.

Д-р Албена Костова благодари от името на медиците от инфекциозното отделение за присъдената награда и за високата оценка за труда им в тежките условия на пандемията от Ковид-19. „Бяхме първи в борбата с вируса, благодарим за подкрепата и съм сигурна, че заедно ще се справим с това предизвикателство в името на човешкия живот.“ С тези думи д-р Костова прие отличието и от името на своите колеги, заслужили вниманието и уважението на шуменската общественост.

Skip to content