Разпределят местата за продажба на мартеници

На 4 януари 2021 г. от 8,30 ч. във фоайето на източния вход на Община Шумен (Център за информация и услуги) ще бъдат разпределени местата за продажба на мартеници в централната градска част.

Търговията ще става по пешеходната зона на бул. „Славянски” в отсечката от пл. „България” до пл. „Освобождение”. Според утвърдената схема обявените места са 83. След разпределяне на местата кандидатите подават заявления за разполагане на маси за продажба на мартеници на гише № 3 в Центъра за информация и услуги в общината и заплащат административна такса от 10 лв.

На гише № 3 подават заявления за разполагане на маси за продажба на мартеници и търговците, които желаят да продават мартеници на други места, извън централната градска част. Те също заплащат административна такса от 10 лв., а заявлението се одобрява от главния архитект.

Търговията на мартеници ще започне от 15 февруари и ще продължи до 5 март. Таксата за 1 кв. м. търговска площ и тази година ще бъде 1,20 лв. на ден за централна градска част и по 1 лв. за зоните извън центъра.

От администрацията напомнят, че желаещите да участват в разпределението на местата за продажба на мартеници, трябва да спазват стриктно противоепидемичните мерки.

Skip to content