Любомир Христов поздрави академичната общност с откриването на новата учебна година

Кметът на Шумен Любомир Христов поздрави ректора на ШУ проф. Георги Колев и директора на шуменския филиал на Медицинския университет проф. Соня Тончева, както и преподавателите и студентите по повод откриването на новата академична 2020-2021 учебна година.

Заедно с пожеланията за успешен старт, ползотворно обучение и високи резултати в поздравлението той изразява и убеждението си, че макар в една по-различна с предизвикателствата си година академичната общност ще се справи и ще продължи своята ефективна научна и образователна дейност, за да отговори на изискванията на съвременното общество.

В специално обръщение към първокурсниците се посочва, че приемането в университета е значимо събитие в техния живот, което ще им помогне както за бъдещата професионална реализация, така и да опознаят по-добре себе си, да формират своите идеали и воля за успех и щастие. „Скъпи студенти, направете така, че годините в университета да се превърнат във Вашата най-добра инвестиция за бъдещето. Бъдете смели, упорити и неуморни в стремежа си към знания“, се казва още обръщението. В него той благодари на университетските преподаватели за всеотдайността, с която работят за развитието на младите хора. „Продължавайте да ги насърчавате да бъдат мислещи хора, способни да правят своя избор и да бъдат полезни на обществото“, пише в поздравлението на кмета.

Любомир Христов поздрави и комисар Иван Иванов, директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ по случай професионалния празник на служителите на дирекцията. „Всички ние високо ценим Вашата всеотдайност и разбираме риска, който поемате ежедневно, изправяйки се пред предизвикателствата, с които Ви среща Вашата професия. Вярвам, че и шуменци са искрено признателни за усърдието, с което работите за сигурността и спокойствието на населението“, пише в поздравителния адрес, изпратен рано тази сутрин до дирекцията.

 

Skip to content