Пето място за шуменските учители на спартакиадата в Албена

Шуменските учители записаха най-силното си представяне до момента в 16-тото издание на учителската спартакиада, която се проведе в курортния комплекс Албена. Те завършиха на пето място в отборното класиране и завоюваха 7 купи и медали. По-рано днес представители на тима се срещнаха с кмета Любомир Христов и разказаха за успешното си представяне по време на игрите. Те благодариха на общината за финансовата подкрепа, с която се осъществи участието им в спартакиадата.

Кметът Любомир Христов поздрави учителите за постигнатите високи резултати. „Надявам се вашите постижения да са пример за младите хора и да ги вдъхновят да се занимават със спорт“, коментира Христов и им пожела още повече успехи занапред.

Петото място в отборното класиране е най-доброто постигано от шуменски отбор в историята на спартакиадата, обясни Светлозар Георгиев от Синдиката на българските учители в Шумен. Той допълни, че в тазгодишното издание на спортната надпревара са се включили 17 учители.

Златните медали шуменските учители спечелиха в турнира по баскетбол за мъже. В индивидуалния турнир по тенис на маса за жени те записаха 1 и 3 място и отборно първо място. В срещите по тенис на маса мъжете завоюваха 2 място в отборния турнир, а в индивидуалния – 4 място. В турнира по бридж за жени шуменските участници завършиха на трето място, а мъжете на четвърто. В игрите по петанк при мъжете педагозите от Шумен се наредиха трети, а в игрите по народна топка завършиха на пето място. В учителската спартакиада тази година се включиха 350 участници от цялата страна, които бяха разпределени в 21 отбора.

Skip to content