Любомир Христов: Вие сте хората, които ще градите бъдещето на България и Европа

Кметът Любомир Христов присъства на интерактивната презентация „Моят глас – бъдещето на младите в Европа“,
която  ученици от 11 клас от СУ „Йоан Екзарх Български“ представиха пред свои връстници от СУ „Панайот Волов“.

В продължение на един учебен час Михаела, Наталия и Дебора говориха за Европейския съюз и за общата ни принадлежност към него, за Европейския парламент и за неговите функции, за Брекзит и последиците от него, както и за предстоящите европейски избори и защо е важно да се участва в тях.

Съгласен съм с тях, че младите хора в България трябва да познават европейските институции, да знаят какви са техните ангажименти и какво могат да постигнат чрез всяка една от тези институции, каза кметът по време на срещата.

Може и да е клише, но светът принадлежи на младите. Младите хора са бъдещето на Европа. „Бих искал да ви дам няколко съвета, съвсем по бащински. Бъдете активни. Пътувайте и опознавайте света. Учете в България или в друга европейска държава, или където и да е по света, но никога не забравяйте родината си и вашите близки. Вие сте хората, които ще градите бъдещето на нашата страна и Европа“, обърна се към учениците той.

СУ „Йоан Екзарх Български“ е част от Програмата за училища посланици на Европейския парламент, като срещата бе част от инициативите по програмата.