Масовият крос „Шумен бяга“ е на 13 септември

В навечерието на новата учебна година в Шумен ще се проведе масовият крос „Шумен бяга 2019 г.“ Тазгодишното издание на събитието е в петък, 13-ти септември от 18.00 часа. Трасето е с дължина около 2 км., а стартът ще бъде даден пред паметника на свободата до сградата на Община Шумен. Маршрутът продължава по пътното платно на бул. „Славянски“ до Руски паметник. Оттам участниците се връщат към началната позиция през пешеходната зона на централната част на града, a финалът е отново до паметника в градинката до oбщинската администрация. Кросът няма състезателен характер и се организира от веригата хранителни магазини „БулМаг“ с подкрепата на Община Шумен.

Във връзка с провеждането на „Шумен бяга“ на 13 септември от 16.00 до 20.00 часа се спира временно движението на моторни превозни средства по бул. „Славянски” от ул. „Адам Мицкевич“ и ул. „Карел Шкорпил“ до пл. „България“. Ще бъдат затворени и подходите към булеварда откъм следните улици:

– двете пресечки на жк „Херсон“;

– ул. „Панайот Волов“ от кръстовището с ул. „Цар Иван Александър“;

– ул. „Адам Мицкевич“ от кръстовището с ул. „Съединение“;

– ул. „Карек Шкорпил“ от кръстовището с ул. „Съединение“.

За времето от 15.00 до 20.00 часа паркингът пред общината от пешеходната пътека пред сградата на общинската администрация до Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ трябва да бъде освободен от автомобили.