На 1 декември грейва празничната украса в Шумен

Коледните светлини в Шумен ще бъдат запалени на 1 декември, сряда, от 17.30 часа. Тогава ще грейнат елхата и детският кът пред сградата на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“. Многоцветна заря ще постави символично началото на коледно-новогодишните празници в града.

В близост до детския кът ще бъде монтирана LED стена, на която ще се излъчват видеа с изпълнения на деца от детските градини в Шумен. Малчуганите са подготвили коледни песнички, стихотворения и танци. Записите ще озвучават пространството пред театъра и ще създават празнично настроение. Те ще се въртят на LED стената от 1 до 3 декември във времето от 10.00 до 19.00 часа.

От 1 декември ще отвори врати и коледният базар. В пет дървени къщички ще се предлагат лакомства, вкусни изкушения за малки и големи, коледни играчки и подаръци, сребърни накити и сувенири. Базарът ще работи до 31 януари 2022 г.

Припомняме, че заради разпространението на коронавируса и въведените ограничения и тази година няма да има тържество и празнична програма по запалване на коледните светлини.

Skip to content