На 16 юни продължава подаването на документи за прием в първи клас за второ класиране

112 са свободните места за прием на първокласници в 6 от общо 11 шуменски училища за учебната 2020/2021 година. В останалите 5 училища към момента всички места са попълнени. Данните са публично оповестени през Електронната система за прием в първи клас на територията на град Шумен в секция „Новини“. Информация за свободните места за второ класиране може да се получи и на място в училищата.

На 16 юни, вторник, в 10.00 часа електронната система за прием отново ще бъде отворена, като родителите могат да подават или редактират документи за прием за второ класиране. Крайната дата за затваряне на платформата е 18 юни в 23.59 часа. Резултатите ще бъдат обявени на 22 юни до 17.00 часа.

Ново заявление подават децата, които досега не са кандидатствали за прием в първи клас, както и тези, които са били класирани, но не са записани в училището, в което са били приети. Родителите, чиито деца не са приети, трябва да редактират посочените желания в подадените вече заявления в съответствие с обявените свободни места, като се запазва първоначалният  регистрационен номер.

Skip to content