Наградиха отличените участници в конкурса „Индустрията в моя регион“

На специална церемония днес в танцувалната зала на Младежкия дом бяха връчени наградите на отличените ученици в конкурса „Индустрията в моя регион“. Той се организира от Химикотехнологичния и металургичен университет и Българската асоциация на металургичната индустрия.  Инициативата се осъществява под патронажа на кмета на община Шумен Любомир Христов и се провежда с финансовата подкрепа на „Алкомет“ АД. Тази година в конкурса участваха 110 ученици от 1 до 12 клас от Шумен и областта.

Гости на церемонията бяха зам.-кметовете Найден Косев и Росица Антонова, Хюсеин Юруджу, изпълнителен директор на „Алкомет“ АД, Политини Паунова, изпълнителен директор на Българската асоциация на металургичната индустрия и доц. д-р. Розина Йорданова от Химикотехнологичния и металургичен университет.

Зам.-кметът по образование и култура Найден Косев поздрави от свое име и от името на кмета Любомир Христов децата в залата с днешния празник – 1 юни. Косев благодари на всички ученици за участието и им пожела да запазят интереса си към индустрията.

В съпътстващия конкурс за рисунка за най-малките ученици от първи до четвърти клас бяха отличени Алия Акмарал на 10 години от арт школата към ЦПЛР-ОДК, Петра Ангелова на 10 години от арт школа „Чифлигарови“ и Сияна Радева на 6 години отново от арт школа „Чифлигарови“. Те получиха таблети от „Алкомет“ АД. Ахмед Ахмед от трети клас, Даяна Василева и Дилара Фикрет също от трети клас бяха наградени с книги от асоциацията на металургичната индустрия. И тримата ученици са възпитаници на арт школата към ЦПЛР-ОДК. Наградите връчи зам.-кметът по образование и култура Найден Косев.

Във възрастова група 5-8 клас за есе бяха отличени творбите на шестима ученици. Валерия Славчева, ученичка в пети клас от IX ОУ „Панайот Волов“, Берна Юнуз, ученичка в шести клас от СУ „Васил Левски“ и Баръш Хайредин от осми клас на ПГМЕТТ „Христо Ботев“. Те получиха таблети, осигурени от „Алкомет“ АД и грамоти, които им бяха връчени от доц. д-р. Розина Йорданова и Политини Паунова. Божидара Йовчева, ученичка в шести клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Велики Преслав, Ивелина Велева също шестокласничка от IX ОУ „Панайот Волов“ и Николай Димитров, ученик в осми клас от УЛК „Сладкодумци“ към ЦПЛР-ОДК бяха наградени с книги, осигурени от Българската асоциация на металургичната индустрия и грамоти.

Във възрастова група 9-12 клас за есе таблети и грамоти за успешното си представяне получиха Александър Огнянов от ПЕГ „Н.Й.Вапцаров“, Денислав Маринов от СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан и Галин Николов от клуб „Журналист“ към ЦПЛР-ОДК. С грамоти и книги от асоциацията на металургичната индустрия бяха наградени Денислав Ангелов, ученик в девети клас от СУ „Сава Доброплодни“, Мариета Петкова, ученичка в девети клас от ПЕГ „Н.Й.Вапцаров“ и Саид Саид, възпитаник на ЦПЛР-ОДК. Изпълнителният директор на „Алкомет“ АД Хюсеин Юруджу награди призьорите в тази възрастова група.

Участниците и техните творби бяха оценявани от жури от Химикотехнологичния и металургичен университет – София в състав: доц. д-р Розина Йорданова – председател и членове: доц. д-р. инж. Росица Гаврилова и доц. д-р. инж. Светла Янкова. При подбора на рисунките журито бе подпомогнато от художника Пантелей Янков.