Националният ансамбъл по художествена гимнастика представя спектакъла „Светът на златните момичета“ в Шумен

Националният отбор по художествена гимнастика ще представи тази вечер пред шуменската публика спектакъла „Светът на златните момичета“. Началото е от 19.00 часа в зала „Арена Шумен“ и обещава да се превърне във феерия от спорт, музика и танц. Момичетата от ансамбъла, индивидуалните състезателки и техните треньори бяха посрещнати от кмета Любомир Христов, а малко след това те дадоха пресконференция пред местните медии. „Радвам се да посрещна тези прекрасни момичета и техните треньори в нашия град. Бих искал да благодаря на екипа на г-жа Раева, че се отзоваха на нашата покана да представят шоуто си пред шуменската публика“, каза Любомир Христов.

Треньорът на ансамбъла Весела Димитрова заяви, че всички са много щастливи, че са в Шумен и ще направят един специален спектакъл. „Надявам се да направим много хубав и емоционален спектакъл. Момичетата са изключително добре подготвени и очакват с нетърпение срещата с публиката“, каза още Димитрова.

Бранимира Маркова, треньор на индивидуалните гимнастички в националния отбор, допълни, че хубавото на такива спектакли е, че момичетата играят доста по-освободено и могат да покажат на публиката истинско шоу. „След всяка продукция момичетата се чувстват емоционално заредени. Това е период, в който подготвяме и новите си съчетания, но в момента се чувстваме много приятно, че имаме възможност да обиколим някои от българските градове и да представим на хората този наш спектакъл, заяви Маркова.

            Капитаните на ансамбъла и на индивидуалните състезателки Симона Дянкова и Невяна Владинова споделиха, че за първи път ще играят в Шумен. „За нас е огромно удоволствие да се изявим пред шуменската публика. Ще дадем всичко от себе си, за да зарадваме зрителите довечера“, допълниха гимнастичките.

Златните момичета на България ще представят не само композиции по художествена гимнастика, но и различни танци. В шоуто ще вземат участие и шуменските гимнастички и мажоретки от Спортен клуб „Ритмик“, както и младите поп изпълнители Искрен Тончев – Искрата и Ева Пармакова.