Определиха победителите в конкурса за детска рисунка за Коледа и Нова година

Избраха победителите сред повече от 330 рисунки, които бяха получени за участие в организирания за трета поредна година от Община Шумен конкурс за детска рисунка на тема „Коледа и Нова година“. Жури от шуменски художници в състав: доц. Ростислава Тодорова – председател и членове Деян Ефтимов,  Петьо Дамянов, Марияна Петкова и Роза Енчева, гл. експерт „Връзки с обществеността“ в Община Шумен излъчи най-добрите творби.

Победител в първата възрастова група за 5-6 годишни деца е Валери Александров Христов на 6 години от ДГ „Светулка“. На второ място е Алара Мустафа Чуфадар на 6 години от ДГ „Смехорани“. На трета позиция е класирана рисунката на Хрисия Христова Христова на 5 години от ДГ „Пчелица“.

С първа награда във втората възрастова група за ученици от 1 до 4 клас е отличена творбата на Мила Тодорова Янкулова на 8 години от Арт школа „Чифлигарови“. Второ място заема Иванина Миленова Тонева на 7 години също от Арт школа „Чифлигарови“. На трето място е Гергана Георгиева от 1 а клас в СУ „Сава Доброплодни“.

В третата възрастова група за ученици от 5 до 8 клас победителка е Елиф Фердунова Кязимова на 11 години от ЦПЛР – ОДК „Анастас Стоянов“. На второ място е класирана рисунката на Толга Изет Адем на 11 години от СУ „Васил Левски“, а на трета позиция е Филиз Хюсменова Исмаилова на 12 години отново от СУ „Васил Левски“.

С изпратените рисунки ще бъде подредена изложба във фоайето на втория етаж в сградата на Община Шумен. Отличените с първа награда рисунки в трите възрастови групи ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички от името на кмета на община Шумен. Авторите на отличените творби ще бъдат наградени на специална церемония във фоайето на втория етаж в общината на 20 декември, петък, от 11.00 часа.

Към публикацията са добавени рисунките на отличените с първо място в трите възрастови групи: Валери Александров Христов на 6 години от ДГ „Светулка“, Мила Тодорова Янкулова на 8 години от Арт школа „Чифлигарови“, Елиф Фердунова Кязимова на 11 години от ЦПЛР – ОДК „Анастас Стоянов“.