Ненчо Илчев представя в Шумен „Забранената книга за фокуси“

На 8 юни, вторник, от 17.30 часа известният комик и илюзионист Ненчо Илчев ще гостува в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ и ще представи книгата си със заглавие „Забранената книга за фокуси“. По време на срещата си с шуменци Илчев ще покаже и някои от специалните си магически трикове.

Ненчо Илчев е роден в родопското село Момчиловци. Завършва гимназия в Смолян, за кратко учи в медицински колеж, след което се ориентира към актьорското майсторство. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Стефан Данаилов и от 1997 г. е актьор в трупата на Театъра на българската армия. Става известен в края на 90-те години с фокусите си в предаването „Спукано гърне”, на което е и водещ, а след това с участието си в комедийното шоу „Комиците“ по bTV.

Ненчо Илчев е ученик на българския маг Мистер Сенко. Във филмографията на актьора са заглавия като „Столичани в повече“, „Велика България“, „Стъпки в пясъка“, „Църква за вълци“, „Изневяра“ и др. Носител е на награда „Иван Димов“ за млад актьор за ролята му на Габриел Кънчев в спектакъла „Ножица-трепач“ от Брус Джордан и Мерилин Ейбръмс и на награда „Максим“ за поддържаща мъжка роля за ролята на Васенка в „По-големият син“ от Александър Вампилов.

Skip to content