Нови две детски площадки са изградени в Шумен

Кметът Любомир Христов разгледа днес завършените две нови детски площадки, които се намират в кв. „Дивдядово“ и в междублоковото пространство срещу сградата на бившето Пето основно училище. На обиколката присъстваха зам.-кметът по строителство и екология Боян Тодоров, Валентина Йорданова, директор на дирекция „Устройство на територията“ в общинската администрация и журналисти.

Христов първо посети детската площадка на бул. „Велики Преслав“ в кв. „Дивдядово“. Тя е предназначена за деца до 12 години и е оборудвана с пързалки, люлки и катерушки за игра на малчуганите. Предстои да бъдат монтирани осветлението и камерите за видеонаблюдение. Изграждането на площадката, заедно с благоустрояването на района около нея е на стойност 30 хил. лв., обясни кметът. В тези средства са включени и залесяването и озеленяването на терена около съоръжението. Той допълни, че в момента текат довършителните работи по изграждането на площадка с фитнес уреди за по-големите деца и тийнейджъри в Дивдядово. Тя се намира в началото на квартала и ще бъде оборудвана със силови уреди за стрийт фитнес.

През последните два месеца в града е направена и още една детска площадка – тя е на ул. „Васил Априлов“, а през целия мандат в Шумен са изградени 30 нови детски площадки, добави кметът. Той се обърна към гражданите да бъдат по-внимателни и да се стремят да опазят изградените съоръжения.