Обновените спортни игрища в Градската градина очакват спортисти

Спортната база в Градската градина на Шумен, която от близо 20 години бе затворена и превърната в сметище, вече е ремонтирана и очаква желаещите да спортуват. Модерният спортен комплекс е изграден на четири дка, като на два декара са разположени две игрища – за баскетбол, волейбол, тенис и футбол. Положена е нова изкуствена настилка, обновени са трибуните. Ремонтирана е и пристройката до кортовете, където се помещават съблекални, бани и стаи за треньорите. Пред  спортния комплекс е изграден и малък ресторант.

Успяхме с частен инвеститор да превърнем старото бунище в приятно място за спортуване. Надявам се обновеният комплекс да привлича повече деца, млади хора и шуменци, които искат да се занимават със спорт. „Виждате, че частният инвеститор буквално е преобразил района. Удовлетворен съм от решението, което взехме. Харесвам направеното и се надявам, че и шуменци ще идват тук с желание, каза кметът Любомир Христов, който бе на място, за да провери какво е изградено.

Частният инвеститор „Райкови груп“ ЕООД по договор с Община Шумен е вложил над 205 000 лв., за да преобрази старото игрище в модерен спортен комплекс. Тенискортът работи от 10 до 22 ч. без прекъсване. Ползването на игрищата е срещу заплащане. Цената е 20 лева на час за тенис корта  и 30 лв. на час за другите спортове – баскетбол, волейбол и футбол.

По предварителна договорка с инвеститора градските ученически първенства ще се провеждат тук безплатно по утвърден график. Останалите посещения ще са платени. „Няма как да искаме от частния инвеститор да предоставя терените безплатно“, обясни кметът. Любомир Христов напомни, че базата е общинска собственост и 10 години, след изтичане на договора с частния инвеститор, всичко изградено остава за общината.