XXVII Регионален конкурс за детска забавна песен „Златно петле”

Днес от 17:00 часа в концертната зала на Младежкия дом ще се проведе XXVII-то издание на Регионалния конкурс за детска забавна песен „Златното петле”. Ще участват 11 вокални групи от Шумен, Смядово и Нови пазар, които ще бъдат разделени в две възрастови групи: първа възрастова група – от 6 до 10 години и втора – от 11 до 18 години.

Представянето на участниците ще се оценява от жури с председател гл. ас. д-р Юлияна Панова – преподавател по хорово дирижиране в ШУ „Еп. Константин Преславски“ и диригент и членове: Маргарита Рачева, преподавател по Методика на музикалното възпитание в ШУ и Яна Косева, специалист-тонрежисьор и музикален редактор в Радио Шумен.

За участниците във всяка възрастова група са предвидени награди и поощрения, а един от тях ще спечели и голямата награда „Златно петле“. Детско жури ще определи носителите на първа, втора и трета награда, които ще получат грамоти. Ще има и награда на публиката, както и специална награда – звукозапис на песен в „Арт студио 3“ на Радио Шумен.

Вече 27 години конкурсът за изпълнение на детска забавна песен дава възможност за творческа изява на учениците и техните музикални ръководители, като развива емоционалното и естетическото възпитание на децата чрез песента. Конкурсът се организира от ЦПЛР ОДК-Шумен с подкрепата на Община Шумен.