Община Шумен организира безплатен транспорт за празника на паметника

Във връзка с честването на 40-годишнината на Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“ от Община Шумен напомнят, че е организиран безплатен транспорт за придвижване до паметника. Три автобуса ще превозват гражданите, които желаят да присъстват на тържеството. Първият ще тръгне в 16.00 часа от паркинга пред сградата на общинската администрация, а останалите ще потеглят след запълване на местата. Същите автобуси ще направят и няколко курса обратно за връщане след края на празничната програма.

В 16.55 часа ще бъде прекратен достъпът до мемориала от стъпалата покрай „Чупката“ и откъм алеята на знамената. Целта е да не се прекъсва церемонията по награждаването на участниците в изграждането на монумента. Достъпът ще бъде ограничен и от съображения за сигурност, тъй като там ще бъде разположена техниката за светлинните атракции. Може да се използва павираната пътека от „Чупката“ (т.н. Кубадинова пътека).

Припомняме, че тържеството, посветено на 40 години от откриването на Мемориалния комплекс, ще започне в 17.00 часа. В него са включени  лазерно шоу и 3D мапинг проекция, които са специално подготвени за честването. Празникът ще завърши със светлинен спектакъл и заря. Светлинният спектакъл ще бъде повторен няколко пъти на всеки половин час до 20.00 часа и ще може да се вижда от целия град.

На следващия ден, 27 ноември, събота, гражданите, които желаят да гледат филма „Мост между епохи“, посветен на 40-годишнината на паметника, могат да посетят прожекциите от 11.00 часа и от 15.00 часа във фоайето на втория етаж на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“.

 

 

Skip to content