Община Шумен организира летни занимания за деца и ученици

Различни възможности за пълноценно оползотворяване на дните от лятната ваканция предлагат културни и спортни организации, извънучилищни центрове и читалища на територията на община Шумен. От днес в тях могат да се включат деца и ученици от 6 до 14 години.

ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“  организира тематични работилници по интереси в къща „Баба Райна“ във Възрожденския комплекс и на зеленото училище в ПП „Шуменско плато“. На брифинг пред медиите днес зам.-кметът по образование и култура Найден Косев обясни, че има възможност за осигуряване на храна и транспорт срещу минимални суми. Заниманията в центъра ще започнат от 28 юни и ще продължат до 31 август.

За учениците, които искат да продължат да спортуват от 1 юли до 30 септември ще работят всички школи към Ученическата спортна школа „Хан Крум“ (волейбол, футбол, хандбал, карате, художествена гимнастика, баскетбол и бокс). Ще бъдат създадени и нови, временни групи за деца, които до момента не са били записани в школата.

И през тази година Детският отдел на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ ще работи с деца в приложните ателиета „Подводни морски приключения в библиотеката“ и „Декупаж“, в клубовете „Роботко“, „Археология“, „Горско училище“, „Млад полицай“, „Народни танци“ и „Финансова грамотност“.

Преподаватели и студенти от Шуменския университет организират работилница за изкуство към Общинския младежки дом. С рисуване, моделиране, апликиране, гравиране, образователни игри, песни, танци, кино, екскурзии, посещения на забележителности и още много забавления ще осмислят ваканционните дни и читалищата в общината.

На официалната интернет страница на Община Шумен в „Образование, наука и развитие“ е публикувана подробна информация за видовете занимания. В нея са посочени и телефоните за връзка.

Занятията и проявите ще се водят предимно на открито с оглед на спазване на противоепидемичните мерки, уточни още Найден Косев.

Skip to content