Община Шумен организира онлайн конкурс за детска рисунка

За четвърта поредна година Община Шумен организира конкурс за детска рисунка, посветен на Коледа и Нова година. Поради усложняване на епидемичната обстановка тазгодишното издание ще се проведе онлайн. Рисунката трябва да бъде заснета с добро качество и изпратена на имейл адрес web@shumen.bg  заедно с трите имена на автора, на учебното заведение, класа, както и телефон за контакт.

Конкурсът стартира от днес, 5 ноември и ще продължи до 30 ноември включително.

От 1 до 3 декември жури от шуменски художници с председател доц. Ростислава Тодорова от Шуменския университет ще селектира 30 творби от всички получени, които ще бъдат качени на Фейсбук страницата на община Шумен. От тях журито ще отличи най-добрите рисунки с първа, втора и трета награда във всяка от трите възрастови групи:

Първа група – 5-6 годишни деца;

Втора група – от І клас до ІV клас;

Трета група – от V клас до VІІІ клас.

Паралелно с това ще се проведе и онлайн гласуване за наградата на публиката, което ще бъде активно от 3 до 11 декември включително.

До участие се допускат само рисунки, а не предварително изработени готови картички. От отличените с наградата на публиката и с първа награда в трите възрастови групи тази година ще бъдат изработени електронни поздравителни картички за Коледа и Нова година от името на кмета на община Шумен.

Skip to content