Със средства от министерството на младежта и спорта ще бъде завършен цялостният ремонт на голямата зала в спортния комплекс „Плиска“

Министър Красен Кралев направи оглед днес на голямата зала в спортния комплекс „Плиска“ в Шумен във връзка с обявената в началото на ноември обществена поръчка и предстоящия цялостен ремонт на спортното съоръжение.  „Оферти за участие се събират до 23 ноември и се надявам, че през следващата година  тоталното обновяване на залата ще приключи успешно,“ каза пред журналисти Красен Кралев.

Той разгледа залата заедно със заместник-кметовете Росица Антонова и Найден Косев и обясни, че общата стойност на ремонта е 804 000 лв. „Ще се подмени дограмата, подовата настилка, ще се положи топлоизолация, ще се изгради нова електроинсталация. Така близо 750 деца и младежи от Шумен, които тренират баскетбол, хандбал и волейбол, ще имат една добра база за развитие. И това се опитваме активно да правим през последните години“, обясни министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Дейностите включват също кърпежи по вътрешната мазилка, отстраняване на подкожушената боя, грундиране и боядисване на стените. Срокът за изпълнение е не повече от 180 календарни дни.

Росица Антонова и Найден Косев припомниха, че Община Шумен кандидатства за финансиране пред Министерството на младежта и спорта за довършване на ремонта и че средствата идват точно навреме. По думите на Найден Косев през последните няколко години общината успя да задели от бюджета си пари за газификация на тази зала, за подмяна на осветителните тела в нея, за ремонт на покрива, ремонтиран беше покривът и на  помещението за гимнастика и фехтовка. Комплексът е най-голямото, но и най-старото спортно съоръжение в града и за цялостното обновяване са необходими много средства. С парите от министерството ще можем да завършим окончателно започналия тук преди години ремонт, каза Росица Антонова и благодари за отпуснатата финансова помощ. Сградите в комплекса са строени преди повече от 40 години и за първи път се правят такива мащабни ремонти.

По време на посещението си министър Красен Кралев припомни, че са отпуснати 25 000 000 лева за изграждане на физкултурни салони в 27 училища в страната. Сред тях е и шуменското Трето основно училище „Димитър Благоев“. „Там до седмица се надяваме да има избрана фирма за изпълнение на проекта, като стойността на  съоръжението е над 840 000 лева. Ще бъде направен салон с размери на игралното поле над 550 квадрата. Това са два сериозни проекта, които ще се реализират в Шумен“, допълни Кралев с очакването, че програмата за изграждане на физкултурни салони ще продължи и ще обхване повече училища.

 

Skip to content