Общинската администрация получи поздравителен адрес от областния управител по случай Деня на българската община

Областният управител проф. Стефан Желев поздрави кметовете и председателите на общински съвети в област Шумен по случай Деня на българската община, който се отбелязва на 12 октомври. В поздравителен адрес до кметовете, председателите на общинските съвети, общинските съветници и служителите в администрациите областният управител изтъква значението на местното самоуправление като основен фактор за устойчиво интегрирано развитие на регионите и поздравява всички за енергията и амбицията, които ежедневно влагат в работата си, за да реализират приоритетите си за добруването на жителите на област Шумен.

„Вярвам, че и занапред местната администрация ще продължи да бъде все така близо до хората, пример за добро управление и  коректен партньор на бизнеса. Нека постигнатите безспорни резултати Ви мотивират да реализирате с работата си още по-смели проекти и да се справяте с още по-големи предизвикателства в полза на обществото и по-доброто бъдеще на Вашите общини и на област Шумен“, се казва още в поздравителния адрес на областния управител.

Денят на българската община се отбелязва на 12 октомври от 1998 година по решение на Общото събрание на Националното сдружение на общините. На тази дата през 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в страната.

 

 

 

 

 

 

Skip to content