Вандали повредиха пейките по централната пешеходна зона в Шумен

Вандалски потрошени са новите пейки, които миналата година бяха поставени по пешеходната алея на бул. „Славянски“ в Шумен. Извадени са болтовете, счупени са бетонните крака, изтръгнати са облегалките на 14 от пейките, разположени по алеята от пл. „Кристал“ в посока към цветния пазар. На някои от тях са разместени и изкривени бетонните крака. Погромът е станал най-вероятно в късните вечерни часове през почивните дни.

От администрацията съобщиха, че общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ ще възстанови счупените пейки. Оттам напомнят обаче, че такива вандалски прояви излизат доста солено на общинския бюджет и в крайна сметка ремонтите се плащат от всички граждани. Между 3000 и 4000 лв. на месец дава общината за отстраняване на последствията от подобни агресивни действия. Вместо тези пари да отидат за поддръжка на зелените площи, градинките и парковете, за цветните пространства, тя ги дава за ремонти.

Вандалите все още са неизвестни. За случая е уведомена полицията. От общинската администрация отново призовават гражданите да подават сигнали към органите на реда, ако станат свидетели на такива посегателства, за да бъдат установени и наказани извършителите.

 

Skip to content