Пазарите с променено работно време

Променя се работното време на пазарите във връзка с нова заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от днес.

От 17 април до 19 април включително се преустановява функционирането на Централния кооперативен пазар на бул. „Симеон Велики“ и на изнесените пазари на ул. „Македония“ и бул. „Велики Преслав“. В рамките на този период се разрешава да работят самостоятелни търговски обекти за хранителни стоки в обособени помещения и аптеки на територията на тези пазари при строго спазване на санитарно-хигиенните и противоепидемични мерки.

Забраната не се отнася за магазините извън закрития пазар за продажба на неземеделска стока на територията на Централния кооперативен пазар на бул. „Симеон Велики“.

Дава се възможност на 15 и 16 април включително търговците на кооперативните пазари да реализират своята продукция, в т.ч. бързо развалящи се стоки и продукти при строго спазване на противоепидемичните мерки за поддържане на дистанция, хигиена и използване на лични предпазни средства както от търговците, така и от клиентите.

Промените в работното време на пазарите се въвеждат със заповед на кмета, в която той отново призовава гражданите да излизат от домовете си само при крайна необходимост.

Skip to content