Полският посланик Мачей Шимански представя изложба в Шумен

Фотографска изложба на извънредния и пълномощен посланик на Република Полша в България Н. Пр. Мачей Шимански ще бъде представена в Шумен. Експозицията е озаглавена „Цветовете на мъглата“ и ще бъде открита на 30 септември, сряда, от 17.00 часа в зала „Сава Доброплодни“ на Народното читалище „Добри Войников-1856“.

На пръв поглед изглежда, че разпръснатите във въздуха капчици вода или миниатюрните кристалчета лед, които значително ограничават видимостта, не биха били интересни за фотографа. Тази изложба обаче показва, че мъглата може да бъде цветен и живописен воал, който да обгърне човека, да го очарова и пренесе в един разноцветен, приказен и нереален свят. Тя ще остане в читалището до 16 октомври. Фотоизложбата се организира от Полския институт в София и НЧ „Добри Войников-1856“ – Шумен.

Мачей Шимански е извънреден и пълномощен посланик на Република Полша в България. Той е голям любител на природата, а основният предмет на неговите интереси са птиците, които наблюдава повече от 30 години. Автор е на много снимки, публикувани в атласи, книги и списания (в т.ч. National Geographic). Представя своите работи и на десетки изложби.

Skip to content