Поредно признание за Шумен в областта на туризма

DCIM999GOPRO

Община Шумен заслужи специалната награда за 2021 година в категорията „Туристическа община“ в шестото издание на Годишните награди на Министерството на туризма. 31.65% от гласувалите са дали своя вот за Шумен. На второ и трето място остават общините Русе и Бургас. На страницата на МТ се пояснява още, че в тази категория се оценява устойчивото развитие и дигитализирането в общините като реакция за справянето с кризата в туризма, свързана с COVID-19, и с последиците от нея.

Дестинацията „Шумен – земя на първите“, която тази година включва обекти и събития само на територията на община Шумен, събра най-много привърженици – 31,02% от гласувалите и също оглави крайното класиране. На второ място в категорията е Варна – 100 години курортен град с 25.72%, третата позиция е за остров Света Анастасия с 9.45% от вота на гласувалите.

В категорията „Туристическа атракция/обект“ Мемориалният комплекс „Създатели на българската държава“ остана на трето място с 10.20% от гласовете на участниците във вота.

Победителите в Годишните награди за туризъм бяха определени чрез онлайн вот на страницата на Министерството на туризма, а гласуването приключи тази нощ.

Skip to content