ППМГ „Нанчо Попович“ е ученически шампион по баскетбол

Отборът на ППМГ „Нанчо Попович“ за юноши 11-12 клас спечели златните медали във финалите на националните ученически игри по баскетбол, които се проведоха в Шумен. В двубоя за титлата шуменските баскетболисти победиха със 76:61 точки състава на ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ от Правец.

Двата отбора се класираха за финалния двубой, след като записаха по четири победи в предварителните си групи. На полуфиналите шуменският отбор победи тима на ПЕГ от Варна със 103:82, a ПГПЧЕ Правец се наложи над ПГ от Ямбол с 83:70. Мачът за първото място бе доста оспорван и дори бе на крачка от провал. В края на третата част при резултат 56:38 за шуменци, треньорът на момчетата от Правец извади състава си от терена, след като няколко пъти изрази несъгласие със съдийски решения. След пауза от близо десет минути отборът на ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ се върна на игрището и двата тима завършиха мача, а момчетата от Правец останаха със сребърните медали. На трето място с бронзовите отличия се нареди отборът на ПГ „Васил Левски“ от Ямбол.

Четирите отбора, които участваха във финалите бяха наградени с купи, медали и грамоти. Бяха раздадени и индивидуални награди. Най-полезен играч на турнира и носител на наградата на Кмета на Шумен стана Виктор Серафимов от ППМГ. Той получи като награда топката от Мача на звездите. За най-проспериращ състезател бе избран Александър Стойков от ПЕГ Варна, а най-добър реализатор на турнира стана Александър Матушев от ПГ Ямбол.