Празничният ритуал за Деня на народните будители няма да се състои

Традиционното честване за Деня на народните будители – 1 ноември, което Община Шумен организира съвместно с НЧ “Добри Войников – 1856”, НЧ “Стилиян Чилингиров – 1963” и Военния факултет “Артилерия, ПВО и КИС” тази година няма да се състои заради усложнената епидемична обстановка и разпространението на COVID-19.

Забраната за провеждане на организирани празненства на открито и закрито, както и трудността да се осигури необходимата дистанция между участниците правят невъзможно провеждането на общоградско тържество с масово присъствие на деца, ученици, граждани и военнослужещи.

От името на кмета Любомир Христов и общинската администрация ще бъде поднесен венец пред паметника на Нанчо Попович в градинката пред НЧ „Добри Войников-1856“. От общината се обръщат с молба към желаещите също да поднесат венци и цветя в знак на признателност към народните будители, да го направят в удобно за тях време в деня на празника и в ограничен състав, за да не се получава струпване на много хора на едно място.

От общината съобщават още, че предвидената за празника на 1 ноември церемония по тържественото връчване на „Наградата на Шумен“ в системата  на образованието и науката и „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура също няма да се състои. Носителите на тези отличия ще получат лично своя плакет или значка, грамота, както и поздравление от кмета на община Шумен г-н Любомир Христов.

Skip to content