Признателност към делото на народните будители

Заместник-кметовете Татяна Костова и Найден Косев, заедно с представители на общинската администрация в Шумен поднесоха по-рано днес венци и цветя пред паметника на Нанчо Попович в градинката на НЧ „Добри Войников-1856“ по случай Деня на народните будители.

За първа година Шумен отбеляза 1 ноември без тържествен ритуал и празнична програма заради усложнената епидемична обстановка и наложените ограничения за събиране на много хора на едно място.  Независимо от това Денят на народните будители си остава в съзнанието ни като празник на нашата историческа памет и национално самочувствие. Наред с името на Нанчо Попович  на страниците на българската история са изписани имената на Васил Друмев, Добри Войников, Сава Доброплодни, Илия Блъсков, Панайот Волов и на още десетки видни личности от Шумен, посветили живота и делата си на България.

От общинската администрация призовават гражданите и институциите, които също ще поднесат днес венци и цветя пред паметника на Нанчо Попович, да го направят при спазване на всички противоепидемични мерки.

 

 

Skip to content