Призови места за децата от литературния клуб „Сладкодумци“ към ОДК

Децата от Ученическия литературен клуб ,,Сладкодумци“ към ЦПЛР-ОДК завоюваха призови места и в трите възрастови групи в Националния ученически конкурс ,,Куба – далечна и близка“. Наградите бяха връчени на официална церемония в столицата от Нейно Превъзходителство Каридад Ясмира Куето Милиан, извънреден и пълномощен посланик на Република Куба в България.

В първа възрастова група, 1-4 клас бе отличена Росалина Димчева. Във втора възрастова група, 5-8 клас, раздел „Стихове“ на първо място се нареди Синем Хюсмен. В трета възрастова група, 9-12 клас, раздел „Стихове“ второ място зае Ивана Димитрова, а Тодор Чавкарски се нареди на трето място. Ръководителят на литературния клуб Силвия Маринова получи грамота в раздела за учители.

Творбите на участниците бяха оценявани от представители на Съюза на българските писатели и Съюза на журналистите в България. В конкурса освен от Шумен участваха и ученици от Силистра, Раднево, Варна, Търговище, Бургас, Плевен, Ловеч, Благоевград и Велико Търново с творби на български и испански език в проза и поезия.

Националният ученически конкурс ,,Куба – далечна и близка“ се организира със съдействието на Министерството на образованието и науката и Посолството на Република Куба в България.