Продължава асфалтирането в селата на община Шумен

Още 8 улици в Черенча, Лозево, Новосел, Средня, Панайот Волов, Коньовец, Дибич и Мадара ще бъдат основно обновени. Така броят на населените места, в които се извършват строителни дейности през това лято, и на улиците, които ще бъдат цялостно ремонтирани, е общо 16 за близо 400 000 лева. Част от средствата, малко над 29 хил. лв., са предвидени и за асфалтиране на пространства около блоковете №12 и №10, №12 и №14 на ул. „Цар Освободител“ в Шумен.

Дейностите започнаха от село Черенча. Там вече е направено машинно фрезоване на настилката по ул. „Ал. Стамболийски“. В момента се полага асфалтова смес по близо 300-метровия участък от улицата. През следващите дни работата ще продължи и в останалите села, включени в списъка. В Средня ще бъде преасфалтирана ул. „Рила“, в Лозево – ул. „Хан Аспарух“, в Новосел – ул. „Кубадин“. В село Панайот Волов улицата, която ще бъде преасфалтирана, също се казва „Ал. Стамболийски“, в Коньовец ще бъдат ремонтирани участъци от ул. „Вардар“ и ул. „Здравец“, в Дибич – ул. „Тодор Петков“.

Приключи работата по преасфалтирането на улици или по-големи части от улици в селата от общината Градище, Ивански, Радко Димитриево, Ветрище, Вехтово, Друмево, Илия Блъсково и Благово. Изпълнител на дейностите е фирмата АМ „Черно море“ по договор, сключен през 2019 година, за текущ ремонт на уличната мрежа на територията на община Шумен.

Skip to content