Регионалната библиотека в Шумен организира рецитаторски конкурс

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” обявява онлайн рецитаторски конкурс за изпълнение на българска литература, посветен на Националния празник на България 3 март и на 140-годишнината от рождението на патрона на библиотеката Стилиян Чилингиров.

Конкурсът ще се проведе в категориите: деца и ученици до V клас, ученици VI-XII клас, възрастни непрофесионалисти и група рецитатори. Участниците трябва да представят по свой избор произведение от българската поезия, проза или драматургия чрез видеоклип във формат МP4 и с продължителност до 5 минути при индивидуалните изпълнения и до 10 минути при груповите. Изпълнението трябва да е предшествано от представяне на участника с трите му имена или съответно с институцията, която представлява, при група рецитатори и с посочване на категорията, в която участва. Желаещите да се включат в конкурса трябва да изпратят своя клип и заявка за участие на електронния адрес на библиотеката libshumen@abv.bg. Формулярът на заявката за участие може да бъде изтеглен от сайта на библиотеката libshumen.org.

Предвидените награди са първа, втора и трета награда в отделните категории; Специална награда на РБ „Стилиян Чилингиров”; грамота и безплатен едногодишен читателски абонамент за всички участници. Крайният срок за заявяване на участие е 22 февруари 2021 г., а отличените в конкурса ще бъдат обявени в сайта на библиотеката на 2 март. Допълнителна информация относно конкурса може да бъде получена на тел. 0898 552 717, 0879 060 073.

Skip to content