Ремонтират първи корпус в спортен комплекс „Плиска“

През следващата седмица започва реконструкцията на голямата зала за волейбол, хандбал и баскетбол в спортния комплекс „Плиска“ в Шумен. Ремонтът се финансира от Министерството на младежта и спорта след спечелена обществена поръчка на стойност 557 349 лева. Изпълнител на строително-монтажните работи е фирма „Делта Инвестмънт Билд“ ЕООД, а срокът за изпълнение е 120 календарни дни.

Дейностите включват подмяна на дограмата, подовата настилка и радиаторите в залата. Ще се извършат кърпежи по вътрешната мазилка, стъргане на подкожушена боя, грундиране и боядисване на стените. Ще бъде положена нова подова настилка. Ще се възстанови и външната обрушена мазилка по сградата, ще бъде монтирана фасадна топлоизолация и нова фасадна дограма. Ще се поставят улуци и водосточни тръби. Предвижда се да бъде изградена и нова електроинсталация, която ще отговаря на всички изисквания за безопасност.

Припомняме, че Община Шумен кандидатства за финансиране пред Министерството на младежта и спорта за довършване на ремонта на голямата зала в комплекса. През последните няколко години със средства от общинския бюджет залата беше газифицирана, подменени бяха осветителните тела, беше извършен и ремонт на покрива.

Skip to content