Режисьорът Стефан Командарев гостува на шуменци

Известният филмов режисьор Стефан Командарев ще бъде гост на майските културни празници в Шумен. На 17 май (понеделник) от 19.30 часа в танцувалната зала на Младежкия дом ще се състои среща разговор с него, на която режисьорът ще представи новия си проект с работно заглавие „Ало“. Сцените от новия филм на Стефан Командарев ще бъдат заснети в Шумен през есента. Тогава се очаква в града да пристигнат екипи и от чужбина, защото лентата е копродукция между България, Франция и Германия. Предвижда се тя да излезе на екран през есента на 2022-ра година.

За почитателите на седмото изкуство ще бъде прожектиран филмът на Стефан Командарев „В кръг“ с участието на Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев-Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев-Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др.

След „Посоки“ и „В кръг“, „Ало“ е третият филм от планираната трилогията. Идеята за „Ало“ получава награда и финансова подкрепа за реализация от френския филмов фестивал Arras Film Festival. Журито на фестивала присъжда специално отличие и за творбата му „В кръг“.

Skip to content