С благодарност и признание към Фикрет Индже

Концерт-спектакъл по повод 70-годишнината на Фикрет Индже и в знак на благодарност и признание към дарителската му дейност организират в Шумен. Той ще се състои на 22 май, сряда, от 18.00 часа в Драматично-кукления театър „Васил Друмев“. Гражданската инициатива бе представена на пресконференция днес от зам.-кмета по образование и култура Найден Косев и Дияна Христова, зам.-директор на театъра.

„Това е човекът, който помага безрезервно на града, издига неговия имидж, осигурява работни места, популяризира ни в световен мащаб и привлича инвеститори. Няма сфера, на която да не е помогнал. Това е начин да изразим нашата благодарност“, каза зам.-кметът Найден Косев.

Дияна Христова допълни, че бизнесменът вече е получил признанието на общината и на шуменци, а 70-годишнината му е повод за този подарък към него. „Затова решихме концертът да е под наслов „Човекът Фикрет Индже“.

По време на спектакъла ще бъде представен филм за собственика на „Алкомет“ в две части. Свои изпълнения ще представят танцовият състав „Алумина“, хоровете „Бодра песен“ и „Родни звуци“, градският духов оркестър „Михаил Биков“, Симфониета Шумен, Роксана Богданова (роял) и балетният състав „Пицикато“. Концертът ще завърши с изпълнение на ансамбъл „Мадара“.