Седмица на движението в Шумен

За трета поредна година Общинският младежки съвет организира седмица на движението под мотото „Раздвижи се с ОМС“.  След дългите месеци на изолация младите хора в Шумен организират богата програма от спортни инициативи, които ще се проведат  във времето от 8 до 12 юли.

Сряда, 8 юли, пред Паметника на свободата (в парка до сградата на общината), е денят за танци. По време на събитието ще бъдат организирани работилници по модерен балет, хип-хоп, брейк, народни танци и други. Демонстрациите, в които могат да се включат всички желаещи, започват от 18.30 и ще продължат до 20.30 часа.

Игрите по футбол, волейбол и баскетбол са на 11 юли, събота. Турнирът по футбол ще започне в 10:00ч. на спортните игрища в двора на СУ „Сава Доброплодни“. Мачовете по волейбол и баскетбол ще се проведат от 17:00ч. в двора на ППМГ „Нанчо Попович“. Участието в тях става с предварително записване до 10 юли (включително).

Заключителното събитие в програмата е спортно изкачване на стъпалата към Паметник „Създатели на българската държава“ на 12 юли, неделя. Стартът ще бъде даден в 10:00ч. от Паметника на Свободата в парка до сградата на общината. Всеки финиширал ще има възможност да се включи в томбола. Палатка, раници, спортни пособия са само част от наградния фонд, осигурен от Община Шумен. Медицински екип с доброволци от Филиала на МУ Варна за поредна година ще помага на организаторите и участниците в Седмицата на движението, организирана от ОМС – Шумен.

Skip to content