Шест нови спирки са изградени в Шумен

Модерни автобусни спирки са монтирани в района на „Арена Шумен“. Двете нови съоръжения са част от договора за изграждане на кръговите кръстовища до залата. Върху конструкциите са поставени соларни панели, които генерират електричество за осветяване на околното пространство и на местата, които са предвидени за табла и рекламно-информационни материали. Поставен е и USB изход за зареждане на мобилни устройства. Още една такава спирка ще бъде изградена веднага след  моста по улица „Марица“ непосредствено до кръстовището с улица „Васил Друмев“.

Други три нови спирки на стойност 24 000 лева, заделени от общинския бюджет за тази година, вече са поставени в различни части на града. Първата се намира на кръстовището на ул. „Климент Охридски“ и бул. „Симеон Велики“, втората – на Кооперативния пазар, а третата спирка е срещу сградата на НОИ. През следващата година е планирано да се изградят още три нови спирки по бул. „Велики Преслав“.

Очаква се през тази седмица да започне монтирането на покривната конструкция на новата спирка до Градската градина на площад „България“. Нова спирка е изградена и на изхода от „Технополис“.

15 ремонтирани и обновени конструкции от досега съществуващи спирки са преместени и поставени на различни места в града, в кв. „Дивдядово“ и пред ШУ „Еп. К. Преславски“.